Anotace: .
Chceš sebe realizovat
a zatím zjišťuješ
že cucáš z cizího prstu
Levá i pravá strana
jsou potmě stejný
- úkroky míříš vpřed
Chytáš se souhvězdí
jak mimino cingrlátek
nad postýlkou z druhý ruky
A čekáš - nevědomky
na dospělost
na seberealizaci
Sugestivně podané generační střízlivění - někdy může trvat až do stáří, čímž nechci nikoho děsit... ;-))
20.08.2019 10:27:08 | Amonasr
Obsahově je básnička velmi intelektově rozmáchnutá, zejména 2.sloka působí jako vycpávka. Pak to složitě konverguje znovu na začátek. Což není chyba, pointa vyšla dobře a placenta, její význam, také nemá začátek ani konec.
V prvním řádku bych dal "chceš SE" nebo "realizovat SEBE". Básnička chytrá a hloubavá, sebekritická se snahou být objektivní. Dávám ji do sbírky.
20.08.2019 09:19:28 | Karel Koryntka