Na světě je mnoho cest
Kterými dá se světlo vést
A každý člověk se může splést
V parku však bude květ vždy kvést
Nevyzpytatelné jsou cesty osudu
Co bude, říkám si, až tu nebudu?
Snad uvěřil jsem dalšímu bludu
Že našel jsem smyslu podobu
Zvláštní jsou cesty po nichž kráčíme
Zaleží, zda jdeme, nebo stojíme?
Kde tma je, sluncem vždy svítíme
Svůj stín nakonec vždy překročíme
Kde schází vůle
Nastane srdce zvůle
V náruči matky dítě holé
Na konci jsou jen starobní hole
Je nemístné promlouvat takto z měkké asi židle, po dobré večeři o smyslu všeho. Ty fráze jsou vesměs takové "syté" spokojené a málo říkající. Jen 1.+2.řádek poslední sloky přinesl žádoucí vzruch.
24.08.2019 09:38:29 | Karel Koryntka