Den po vyhnání z ráje
se zatáhlo nebe
a přišel první sníh
Proč je tady tak krásně -
hlesla jsi
a já odtušil:
dýchej...
je to tvá vina
zamlčená pravda katechismu
absolutní nuly
je možno dosáhnout
v podmínkách pekla
níž už není nic
naštěstí
pro nás
kteří se den co den míjíme
v dopravní zácpě
rudého posuvu
tím víc
čím palčivější jsou mosty slov
o téže věci
obrazy jsou nucené, nepřirozené, snaží se utajenou jemnost (rozpad vztahu) vyložit samostatnými nábožensko-fyzikálními jevy, aniž by přiblížily milostný děj. Asi proto ty mosty a dopravní zácpy nakonec visí samy ve vzduchu.
09.09.2019 07:40:00 | Karel Koryntka