NOČNÍ NÁVŠTĚVA
dík za tu nečekanou návštěvu
příteli můj nejdražší
po tak dlouhých letech
dík za tvé zastavení na cestě do Lisabonu
rád jsem si na jeho kouzla znovu zavzpomínal
a dal ti pár skromných rad z dojmů loňského léta
dík za tvůj smích při mém líčení chvatu
s jakým cvakal náš Nikon za rychlé chůze po nábřežích
náměstích i kopcovitými uličkami
když nenasytně hltal z atmosféry pouhých dvou uhoněných dnů
těší mě
žes mě i po těch letech bez váhání poznal
vždyť tobě je pořád tvých krásných dvacet šest
zatímco já dosud stárnout nepřestal
už je mi o dost víc než dvakrát tolik co tobě
dík za setkání tak přívětivě samozřejmé
že už i smrt při něm vyklidila pole
jak je to dávno co zastavila plynutí tvého času
že s ním už ani trochu šetřit nemusíš
to mně naopak utíká pod rukama čím dál zběsileji
takže ti v dobrém skoro závidím
že na tvých cestách tě už neprohání napětí a shon
i já jsem právě vyzval čas ke hře na slepou bábu
pozdravuj ode mě Lisabon
Praha, 8.9.2019
https://www.youtube.com/watch?v=ZmzNeO4ONUg
Viď, už ta jízda drkotavou tramvají i nádherný hrb mostu stojí za vzpomínku.
Vzpomínky stále tak živé a hlazené studenými prsty mrtvých. Povedený poetický návrat, Amonasre*
08.09.2019 19:32:47 | šerý
Nevím, proč se můj nejlepší kamarád z mládí rozhodl právě pro Lisabon, a ještě mi s tím vstoupil do snu. Nicméně se mi v tomto zvláštním světě, kde je možné úplně všechno, i to jinak nemožné, takto setkaly a protnuly dvě nádherné vzpomínky - jedna, která už naštěstí z nejhoršího přebolela, a druhá, jež se znovu příjemně oživila. Byl to nesmírně konejšivý a příjemný sen, který jsem měl potřebu si zaznamenat, abych si ho tak prožil ještě nejmíň jednou. A do Lisabonu bych se s chutí ještě někdy vrátil na víc dnů - má skutečně své hodně osobité kouzlo. Díky za empatickou reflexi, šerý :-)
09.09.2019 16:56:17 | Amonasr