Atlas
Maluji si jako do deníčku
Místa, která mě zaujala
Která tvoří ostrovy
V mé paměti
Velmi mě překvapuje
Kolik stránek se zaplňuje
I když jsem stále jen na začátku
A tuším, že jej ani neopustím
Místo obsahu
Jsem nakreslil mapu Evropy
A do ní vpisuji
Čísla stránek
Nejsem si jistý deníkem
Ani atlasem
Snad vytvářím
Neprůstřelnou obhajobu
Každá stránka je důkaz
Proti žalobě splínu
Která je zaměřená
Na prázdnotu světa a života
Uvědomil jsem si
Jak často ji zažívám
A zároveň vůbec netuším
Jak bych jí namaloval
Jednu ze stránek
Tedy jen čísluji
A číslici zanáším
Do místa svého zaměstnání
Nechám pravdu
Vítězit podle vlajky nad Hradčany
I nad sugescí
I za cenu průstřelnosti
Obhajoby
Přečteno 190x
Tipy 4
Poslední tipující: Now, šerý
Komentáře (1)
Komentujících (1)