Proplouval dráhou,
z kosmického prachu,
beze strachu,
ze ztráty,
klíčů od své rodné planety.
Byl novodobým hrdinou,
se svaly a bujnou kšticí,
jenže,
ani reka neminou,
problémy se spojovací anténou...
Kam se poděl,
onen muž ve skafandru?
Snad odjel na meteoroidu,
a teď je na věčném čundru,
po vesmírném Disneylandu.
Když ve spodní části je patrnější ironie, báseň má potom výborný tah a výsměch v podtextu. Takový výraz jako "onen muž ve skafandru" surově odhalí a poníží i Supermana. Škoda nejistého začátku, báseň je opět velmi blízko svérázné lidové poezie. Nápad je výborný, ječmíne milý, což ještě přidat ironii a konspiračně dotáhnout ve smyslu že k přistání na Měsíci ve skutečnosti nedošlo, nýbrž bylo pouze nafilmováno (tj. Disneyland). Zkus to prosím, stačí asi změnit název a maličko něco přibarvit. Bude to výborné.
13.09.2019 08:42:42 | Karel Koryntka