Oddych
.
Na lavičce v parku
válím se líně, pod hlavou mechové vlasy.
Zpožděný vlak přiváží novou várku,
lidí co uhnuli z trasy.
Do plic si vdechuji poslední potah
dýmu, smíšeným s prachem, toxicitu.
Před chvílí jsem se tu natáh',
z podrážek vyškrábl poslední pozdrav létu.
Paní, pročpak se díváte na mě tak smutně ?
Já si jen ležím a občas nedýchám.
Snad nejste má smrt co něco ve mně utne.
Vím, ač nejsem pes, že pelichám.
Co jsem to vlastně zapomněl,
že to válím a přemílám údy.
Nezdravil nějaké z těch vyvolených těl ?
Neměl se koho zeptat kudy ?
Já se neumím usmívat
a ani pláč nevymodlím.
Jakpak mě můžete divným nazývat,
když tam kde jsem, bydlím..
.
.
Přečteno 218x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, šerý, A42, vlnka, Frr, Kapka
Komentáře (5)
Komentujících (3)