Báseň je velmi dobrá a povedená, a já sám se v ní nacházím. Díky tomu, mám možnost se zamyslet a uvědomit si, že pro mne ve skutečnosti není důležité, abych já věřil lidem, nebo Bohu, ale aby Bůh a lidé, mohli věřit mně, děkuji za Tvou báseň a přeji nalezení skutečné víry.
16.09.2019 08:36:00 | Slav Milo
Ano církev víru značně zprofanovala (poničila její hodnotu) takže normální člověk se až stydí když vidí věřícího. Bohužel. Ježíš něco takového zřejmě předpokládal a varoval všechny pohlaváry, že pokud "pohorší jednoho z maličkých" (tj. svým chováním vyvolají v čistém člověku pochybnosti o dobrém Bohu) že to s nimi zle dopadne. Říkal doslova: radši se sami utopte než abyste pohoršili jednoho z těchto maličkých.
---
Básnička podaná neobratně a naivně, ale i taková vyjde hodnotná když si položíme vážnou životní otázku. I prostý člověk se stane filozofem.
16.09.2019 07:49:38 | Karel Koryntka