MIMOSVĚTY
jsou světy více či méně obyčejné
dají se nahmatat
ochutnat všemi smysly
pochválit
pohanět
polaskat
ale i nakopnout
nebo zatratit
můžeme je zlíbat
nebo si o ně natlouct nos
jsou ale i mimosvěty
skryté za pocity
svádivé v intuici
nebo svíravě varující
povznášející v tónech
konejšívé přívětivým hlasem
vetkané do snů
vepsané pod a mezi řádky
vábivé k tajemným rozkoším
nebo jak bludičky líčící pasti v bažinách
mimosvěty
nastavené jen na náš jedinečný kód
neviditelné stopy déjà vu
jež námi prochází spolu s temnou hmotou
na rozdíl od ní se nás však zlehka dotýkají
aniž bychom uměli přesně určit jak
mimosvěty
přivrácené i odvrácené strany zrcadel našeho ega
když není zrovna slepé
z popela ohně v duši vypuštěný pták
Praha, 18.9.2019
https://www.youtube.com/watch?v=jMc_pDB-R-o
"Každým centimetrem čtverečním vaší pokožky prolétne za sekundu 60 miliard neutrin, která vznikla hluboko v nitru Slunce.
Jen jedno jediné se ale za průměrný lidský život zachytí ve vašem těle."
Asi se tak právě stalo..:)
21.09.2019 13:51:37 | Now
..a světy v zrnku písku / "Svět v zrnku písku"-název jedné antologie textů Williama Blakea-vyšla u nás v 60-tých letech v MF / :-D*
19.09.2019 14:30:41 | Frr
Někdy se opravdu zdá, že se v nás rozpíná lidský vesmír a v něm krouží mimosvěty. Básník je intimní hvězdář. Pěkné dílko to máš.
18.09.2019 23:33:26 | šerý
Josifku, děkuji zase za připomenutí, kdo vlastně jsme.. Málem bych na to zapomněla.. St je málo. Ještě jednou děkuji...
18.09.2019 18:29:09 | Milena