Svou sklenici plním si po okraj
Pomalu, lehce, po slzách, po kapkách
Nikdy už nebude na Zemi boží ráj
Když z nebe se houpe mi oprátka
Svou sklenici už vínem nenaplním
Poslední doušek rudý jak plamen kostelních svic
Přes Boží vyschlou zem a nebo navzdor trní
Se vydám ku smrti, jak staré lišky z pod vinic