stonavý podzime
jako bys mi vypad z oka
když bereš za kliku míjení...
už zase mží
a ty si klidně necháš napršet
do zívající tlamy cavyky bezpohlavního
režného rána
není ovšem pochyb o tom
že na niti dušiček utáhneš
celé zástupy pimprlat ze zimostrázu
ale stejně je nakonec
necháš strašit
jak papírové vystřihovánky Hamleta
na cimbuří první hřbitovní zdi...
*