MEZI NÁMI ZVÍŘATY
Anotace: Z mé sbírky primitivní podpoesie Mezi námi zvířaty, která vyšla v roce 2016.
VYBRANÁ SPOLEČNOST
Společnost osla, vola, vepře, berana a čokla
před zavřenou krčmou smutně mokla.
Společnost čokla, vola, vepře, berana a osla
vypravila k barmanovi posla.
Společnost osla, čokla, vepře, berana a vola
zanedlouho barman dovnitř volá.
Společnost vola, osla, čokla, berana a vepře
o čárky se ze zásady nepře.
Společnost vepře, vola, osla, čokla a berana
nasávala v knajpě pivo do rána.
HLEMÝŽDÍ ÚLET
Hlemýžď na kšiltkách ulítá.
V krabici od pizzy
nalezl čepici.
Padla mu jako ulita.
BUĎ LABUŤ
Už labutě odlétají,
u žlabu tě čekají;
buď jako ony,
buď jak labutě,
jinak dlabu tě!
KONTROLNÍ OTÁZKA
Proč chobotnice nežerou květák?
Protože jim nechutná.
PODVODNÍ SKLIZEŇ
Pod vodou je rybí zem,
osázená rybízem;
trhají ho rybí prsty,
tak si taky urvi trs ty!
S koši kráčí defilé,
v jehož čele jde filé
a za ním tři rejnoci...
V hloubce němý rej noci.
R. I. P., KRÁVO
Hvězdička Facebooku
spáchala seppuku.
Nad hrobem jí vztyč
dlouhou selfie tyč.
CELNICE 1990
Práce není zápasem,
kmitá tu pas za pasem,
a s trsátkem za pasem
z dálky jede Zappa sem.
KÓAN
Když nastane doba zenu,
skočí Buddha do bazénu
a ač hovno kolem pluje,
sere dál a kontempluje.
BEZOHLEDNÝ PRAŽAN
Na palmovym voleji
Pražák všecko smaží
a potom to, vole, jí;
je to ale pičus!
SKANDINOFILKA
Severským zemím oddána,
od Švéda, od Nora, od Dána
bývala ráda mrdána.
JEDNOAKTOVKA
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Babičko?“
Babička: „Drž hubu!“
Vnučka: „Dědečku, kdo je ten opilý pán v televizi,
který tak divně blábolí?“
Dědeček: „To je pan prezident Miloš Zeman!“
Babička: „Držte huby!“
Přečteno 190x
Tipy 4
Poslední tipující: Nata, Frr, Marten
Komentáře (2)
Komentujících (2)