ZLATOŠPRÝM
zrovna tak polétem tě mohli pojmenovat
jako podzimem
když je nic lepšího nenapadlo
než tě prostě spojit s vedlejším ročním obdobím
na naše předky se pro to však nezlobím
ač sám bych ti dal jen s tebou spjaté a barevnější jméno
například zlatošprým
šprým proto
že si z nás tak rád utahuješ
a zlato pro tvou oblíbenou barvu na paletě
letos jsi nás však sekl notně do živého
když jsi nám odňal Mistra Gotta
a rozťal tím epochu na dvě poloviny
- za Gotta a po něm
vím
není to z tvé viny
proto ti také rázem odpouštím
stejně jako vždy všechny tvoje šprýmy
však se teď snažíš utěšit nás sluncem
staráš se navíc s láskou o duše
co svět už opustily
umíš ale i nové vítat do života
jako kdysi třeba tu mou
možná proto si spolu tak dobře rozumíme
když nejen všechna ta zázraků plná léta
ale i podzimy s krásně smutnou nostalgií
jak na orloji si spořádaně jdou
Praha, 14.10.2019
https://www.youtube.com/watch?v=_3edvVatgxg