Anotace: ...
pouštím si do sluchátek operu
přemýšlím s kým se dnes poperu
slunce se kaboní
náhle něco zavoní
vaříš
zase po tobě zbyl hrozný bordel
to ta holka
kterou jsem viděl včera
ta by po sobě uklidila
stála na zastávce
sukně, střevíce, volán
já čekal na zelenou
cigáro, brýle, volant
všimla si, že ji sleduju
pohodila vlasy
zařvala na mě:
"vezmi mě do mléčného baru!"
ale už jsem měl zelenou
spěchal jsem uklidit ten tvůj bordel
jen nevím
jestli se to stalo dnes
jestli se to stalo včera
jestli se to vůbec stalo
básnička se konečně zase trochu ukáznila a sleduje jednu zřejmou událost, detaily se zorientovaly a přízemní epizoda ze života městského týpka vyznívá autenticky živě vtipně. Výborné jsou už první 2 řádky. Kromě atmosféry a životního názoru hrdiny se nepodařilo víc přinést, jak naznačuje nejistý konec a namátkou zvolený název. Zápletka se nabízí, ale v této době asi nemůže být uchopena.
15.10.2019 10:29:34 | Karel Koryntka