Anotace: Rozprostře se ticho bílé.. tváře sivé.. od popela vlastních temných kouřů
Rozprostře se ticho bílé
tváře sivé
od popela vlastních temných kouřů
čas odvíjí půlnoc
již slov nebude slyšet
na duši klid dojde
dojde k nám i vám
dar darován
blíž smrti větší mlčení
Procházím alejí zas a vícekrát
už to není ani znát
třeba již bránu otevřou
bez klepání
bez vyzvání
vstoupit může jen ten kdo má rád
pro větší působivost by bylo vhodné do básně zakomponovat zvíře, kůň čáp apod.
29.10.2019 07:23:40 | Karel Koryntka