V prachu hvězd je nahota
ukrytá v balastu života
tak odhaluješ svoji tvář
pod pláštěm noci ve snách
Chodníku slávy na oltář
obětuješ svoji zář
až vyhaslý jsi docela
ve svitu hvězd ji nalézáš
Osvítí tvoji nahotu
našel jsi svoji podstatu
Svit někdy zdá se malý být,
tak snažíme se jej zachytit,
že ve víc stále doufáme,
lásku všechnu rozdáme.
Ve svitu hvězd a nahý,
hlazený jejich prachem,
jakoby tu bolest znaly,
kéž smyly by tu naší bolest,
politou strachem.
Kéž by...jí hvězdy znaly.
Děkuji Kapko,
moc krásná je ta báseň,
možná jsem dala trošku smutnější komentář,
ale tvá básnička svítí krásně. ^ST^ :-) ;-)
^ST^ :-)
11.01.2020 08:53:05 | jenommarie
Děkuji ti moc za nahlédnutí a za básničku :-)
13.01.2020 11:04:14 | vlnka
Vlnko milá, já děkuji, že jdi tolerantní, spletla jsem se o kapku s jménem. Samozřejmě to nebyl záměr, moc TI děkuji;-)*
13.01.2020 20:57:04 | jenommarie
Pěkná, i když krátká....,, Řekla" vše.
10.01.2020 22:34:50 | Jaruška
Jé jé jé kdo mě to
ó-světluje ?
když nahý po nocích
chytám rýmy v ulicích
Jé jé jé to se mi
nerýmuje
tak aspoň velký tip
že ti psaní jde pořád líp
04.11.2019 09:38:21 | blázen