Na Sahaře lilie
podobenstvím Lucie
nepřidala neubrala
oázou se stala
černobílá
jako to vidění světa
kde je poušť, prý nic neroste
"Kdo to ale vysvětlí mému vtělení?"
poznal jsem poznání
vyznal jsem vyznání
zrnka písku vytvořila dunu
snad aby stín dal růst květu
tolik vody pod malým kořínkem
skryto před bodci štírů
seskupených v náhodné útvary
jakoby život v mrtvém přilákal všechnu iluzi
projekcí do noční oblohy
.....
I souhvězdí Lilie dostalo své jméno..