Sen
Anotace: Představy člověka
Bylo to chladného dne se spoustou sněhu v zahradách
Bylo to v době, kdy lidé chodí již dávno spát
V tmě se blýskal tvůj šperk
A ty říkáš mi - ,, neber mi ten můj nabratý směr"
Sedíš v zahradě plné samoty a nohy Tvé halí jen ubohé škrpály.
Není tu nikoho, kdo by skrz mráz a vítr k Tvé společnosti pronikl, kdo by prošel bílým těžkým sněhem a trochu rozveselil Tvou tvář zkroucenou vnitřním hněvem.
Zraky upínáš na havrana v koruně monutného, starého stromu.
Ptáš se, kolik námahy stojí říci mu ,,pojď ke mně dolů"!
Zahrada je zalitá těžkou tmou v sychravém, studeném počasí, jen kdesi v dáli neznámé zvuky halasí.
Měsíc na černé obloze obklopen hvězdami, proniká svými paprsky doprostřed pusté zahrady.
Svým mohutným paprskem osvětluje Tvůj zsinalý obličej.
Kočka se tře o Tvé nohy, mokro cítí Tvé ruce, tělo se svíjí zimou.
Nyní je čas říci nashledanou...
A snít dál ten svůj podivný sen...
Komentáře (0)