Anotace: Starší, spíše začátečnické dílo z jednoho velice podivného životního období (které ještě úplně neskončilo, jen se zvolna proměnilo a stále proměňuje).
Když ráno nasněží,
vítr odvane mraky,
nebesa osvěží,
svitem přechází zraky.
Záplava pomněnek
v objetí černé stuhy,
jiskřivý plamének,
magická síla duhy.
Slunce bleskající
bukovými větvemi,
sukýnka vlající
kouzelnými černěmi.
Mezi smrky bříza,
div bělostného jasu,
čerstvá, svěží míza,
bytost z jiného času.
Divoká bystřina,
smích zurčící skalami,
rošťácky nevinná,
malé Nebe na Zemi.