Čekající
Dotkne se někdy Adamova ruka Boha
Nebo jsou odsouzeni k čekání
Odsouzeni k věčnosti vpité do omítky
Která zaznamenána miliony lidí
Přetrvá aspoň v myšlenkách
A reprodukcích reprodukcí obrazů
Milovala jsem tvé ruce a předloktí
Stejně jako miluju ruce Adama
Natažené v úpěnlivě odevzdaném gestu
Hledající vhodný objekt k uchopení
Miluju napnuté šlachy k prasknutí
Ve věky trvající tenzi samotného Boha
Navzdory vší bázni
Která nutí zvedat hlavu v naléhavé snaze
Pochopit
Nahého Adama s ležérně opřeným loktem o koleno
Čekajícího
Na svůj osud
Navzdory vší bázni
Ze života v osamění
Jsem stáhla ruku
A přestala být
Čekajícím
Přečteno 283x
Tipy 14
Poslední tipující: Ishtar, jenommarie, Loveless, Donne, Lacosta1, Iva Husárková, šerý
Komentáře (3)
Komentujících (3)