pod obalem knihy hlasité
co v nevinnosti své zaniká
nahmatal jsem semínko
mezi verši tvého jména
jedno ze znamení
tvých věcných maličkostí?
proč sedělo by jinak
na knize jež smýká se v mém jícnu?
proč rozhodl ses ke mně mluvit
ty víš já vím oba víme
že průsmyky v mé vlastní hloubce
zatajil jsem svých slov polykáním