~~~~~~
Třeba dnes mělo nebe
taky těžkou rýmu
hned začalo kýchat
a zanechalo šprýmů.
Nebi slzí oči
a proto tak kape
při tak těžké rýmě
vždyť to jistě znáte.
Pak vykouklo slunce
už má toho dost
mělo na ty mraky
mělo na ně zlost.
Nebe honem ztichlo
a už nepláče
slunce mlhu míchá
peče z ní koláče.
A každý koláč
hned pylem osladí
to kytkám ani včelám
už vůbec nevadí.
Mrak si sem tam kýchne
když polechtá ho pyl
a vzteky si blýskne
zas mokrý den dnes byl.
~~~~~~~~