O PATŘENÍ
co mi patří
to je mi vlastně podřízeno
můžu si s tím tudíž dělat co chci
proto sám nechci patřit
nikomu a nikam
(tedy až na miláčka
tam je to ovšem vzájemné
čímž se ta podřízenost ruší
jaképak to je potom patření?)
opatřit si mě tedy nikdo nemůže
za peníze ani sladké sliby
dokonce ani nedopatřením
kdo by se o to snad pokusil
ten by pak něco spatřil!
dostal by co mu patří!
snad měl bych se cítit nepatřičně
v této rozpolcené době
kdy patřit někam se prý patří?
ale prosím vás!
nechat se někým manipulovat
spatřuji jako zcela nepatřičné!
rezolutně se proto ohrazuji proti opatřením
která by mě ráda vtěsnala do škatulek
a kdo by mě v nějaké snad spatřil
ten ať si patřičně protře zrak
může se tak vyhnout i nepatřičnému pádu
na frňák
Praha, 2.12.2019
https://www.youtube.com/watch?v=IO38xGsW9Uw
Patřit jenom sami sobě,
dokud nespatříme se vzájemně,
pak přes všechna opatření cenné,
my patříme si příjemně.
^ST^ ;-)
02.12.2019 18:38:27 | jenommarie
Super Tvé pohrávání si s významy slov. Má to význam, jen když se vyznám. A to já poznám jinak... se přiznám.
02.12.2019 17:19:11 | šerý
S tím poznáním jsi mě, šerý, až vylekal... Aspoň mám důvod k dalšímu přemýšlení ;-))
03.12.2019 10:17:54 | Amonasr
Když pominu obsahu
a zaměřím se na slova,
jak u mistra "logo, logo",
úplně si připadám.
Lámu jazyk, co to dá,
cvičím místo oběda.
Řepa, ředkev, Řeporyje,
stříbro, středa, střídačka,
samé "Ř", dál střídám řádky,
je to pěkná "makačka".
A jinak Ami, moc hezká.:-)
02.12.2019 15:14:31 | Dreamy
Díky, Dreamy, za milé rozesmání hned po ránu :-D)) Jj, když si to představím třeba v přednesu interpreta s královským "r", tak to by se asi slušně při tom poprskal... :-))
03.12.2019 10:15:38 | Amonasr