Za okny padá sníh
a lidé v ulicích
jsou šťastnější než dřív
Jen má vánoční nálada
pod sněhem zapadá
krčí se v zavějích
Přitom už od léta
čekám až kometa
zas zazáří
Jak jsme si mysleli
na polibky pod jmelím
na štěstí ve tvářích
Neboj se neboj,
však ono přijde,
pod jmelím polibek,
určitě bude. ;-) ^ST^
16.12.2019 15:13:04 | jenommarie
Mně by se víc líbilo (sem už na ten rytmus, no):
Za okny padá sníh
a lidé v ulicích
šťastnější než-li dřív. (3 slabiky na konci, stejně jako všude níž)
Vánoční nálada (zbytečně navyšuješ počet slabik, bych zůstal u 6ti)
pod sněhem zapadá
krčí se v závějích.
Přitom už od léta
čekám až kometa
na nebi zazáří (málo slabik).
Jak jsme si mysleli
polibky pod jmelím
a štěstí ve tvářích
(nevim, jestli teď ten konec nemá jinej význam, nechci to upravovat moc). Jen můj názor. Ale pěkná básnička, TIP.
16.12.2019 14:39:47 | praetorian