Báseň má atmosféru, a ten "blonďáček v bílém rouše - zakletý v dřevěné soše" mě dojal... Děkuji, ráda jsem četla.
20.12.2019 20:00:06 | Helen Zaurak
Tak jsem si nejprve musel přečíst jiná tvoje díla a koukám, že u něčeho jsem ti dal i Tip. Taky koukám, že jsi jazykově vzdělán, psal si ve francouzštině i němčině. Proč to píšu: docela zajímavě si upravuješ slova, aby se ti rýmovala. To ti nevím, jestli je úplně správná cesta. Navíc, minimálně zpočátku mi přijde, že tam ta slova vrháš tak nějak bez významu, aby tam prostě nějaká byla ...
20.12.2019 16:48:21 | praetorian
Čeština není můj původní jazyk. Učím se ho rád, protože skýtá specifické možnosti vyjádřování. Beru to jako příležitost vnímat český slovní dizajn.
Rým mě poutá svou mocí dát předpoklad k případnému zhudebnění některých textů. Není sám pro sebe a neměl by být účelový.
20.12.2019 18:51:09 | Petbab
Právě proto jsem cet jiný tvoje básničky, ale tam si psal normálně, tj. bez chyb. Zarazilo mě, že basnis v cizích jazycích, to je zvláštní. Urco piš dal, budu tě sledovat a sem tam ti do toho kecat :)))
20.12.2019 19:27:55 | praetorian