*-*Od a do žet..

*-*Od a do žet..

Anotace: ~~~~~~~~~~

~~~~~
Až se stromy z listí svlečou
bude už zima za vrátky
celá se holátka zimou třesou
čteme si o nich asi už pohádky.
Doma je teplo u kamen
elektrických anebo u krbu
flaušovou dekou se přikryjem
gramofon hrá tichou baladu.

Horký čaj šípkový do hrnečku
chce dávat rýmě stop
i když ty raději slivovičku
jen jako lék,to by jsi třeba moh.
Když i ten poslední lístek letí
listopad větrem uklízí sad
mokrý mrak na nebi měsíc stíní
noční sníh by mohl napadat.

Oknem pak vidíš tu bílou krásu
prosinec zapíše si první den
rukavice a teplou šálu
řekne ti máma,to si vem.
Sněhulák brzy u vrátek stojí
šišatě tak trochu vypadá
teď ještě hrnec,do ruky koště
už je to hotovo,paráda.

Vánoční cukroví všude zavoní
zvonečky cink,cink cinkají
žasnou i kapři jak moc jsou žádaní.

Krásné Vánoce popřejí.

~~~~~~

*************

Autor Květka Š., 21.12.2019
Přečteno 175x
Tipy 5
Poslední tipující: Anděl, Marten, Kapka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné vánoce Květuško milá! Plné pohody, lásky, radosti a štěstí. Nový rok ať je lepší než ten starý, přeji štěstí, zdraví a mnoho literárních počinů!

22.12.2019 16:55:39 | Anděl

Moc veliké DĚKUJI....♥...

23.12.2019 14:38:37 | Květka Š.

Krásně povedené, ST
Až večer se vetkne do kraje
vánoční píseň zahraje
ať už na blátě, či v bílé
přeji krásné tiché chvíle
o Vánocích

21.12.2019 19:40:55 | Kapka

Milé Kapko,mockrát díky a díky a srdečně zdravím.

23.12.2019 14:40:58 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí