Januárová Zuzana
Je január
hovná sú stále rovnaké
a ďalší rok smrdí zbytočnosťou
idem von
aj keď tam mrzne ako starý android
letiaci o stenu
možno je to tým pornom
alebo za to môže tá sviňa Zuzana
a jej ochota šľapať
aj zadarmo
...
Nepijem kávu
ani cappuccino
no rumom do mňa krváca každý pohárik
ako rozmrdaný zadok
po nálete černošských drevorubačov
áno
január začal už pred rokom
a nemá koniec
je ako predĺžený víkend
s výplachom žalúdka nad záchodom
a na dvere už búchajú ďalší ožrani
že sa im nechce iba srať
čo na tom
že snehu je stále málo
bielej je všade dosť
biele sú kosti znásilnených kuriev
zahrabaných v lese
blízko cesty
biely je chrup
letiaci zo smradľavej papule
po amatérskom zubárskom zákroku
päsťou
bielym závojom je zahalené hovno
ktoré je aspoň na jeden deň
ženou
biele sú oči mŕtvol
ktorým vykrútilo krky
sklamanie
a neboli ochotné znova ožiť
ani v januári
január je rôzny
iba nie biely a mrazivý
to len život bledne
a mrazí z blížiacej sa smrti
aj na začiatku roka
piča Zuzana stále súloží
na majstrovstvách slovenska
v rozťahovaní nôh
a nemá čas ani na prevzatie
medaile
a to je ešte len január
....
Pamätám si rok dozadu
keď január nebol tak pichľavý
a liečil
Zuzana klamala presvedčivejšie
a jebala diskrétnejšie
spoločným plánom sa na úmysloch
robili mozole
a bolo príjemné unaviť sa
peknými predstavami
no v krajine radostných
nikto ešte netušil
že na konci decembra
sa už pod oknami bude zakrádať
január
a nastolí krutovládu
Zuzane sa prestalo dariť
a klamstvá padali mimo bránu
premýšľam
či jej telo zahrabať do snehu
alebo počkať kým bude
mäkšia zem
uvidíme v januári
Přečteno 264x
Tipy 7
Poslední tipující: gallatea, Marten, Iva Husárková, Frr
Komentáře (3)
Komentujících (3)