VENTILKY
hlásky
slova
věty
těhotné významy nebo i březí
zdánlivě beze smyslu
nouzové východy pro emoce
dřív než by jimi popraskaly duše
než by je mohly sedřít na ráfek
a každý hrbol by hrozil zlomeninou
ty větší mohly by srazit i vaz
kolik tichých i nahlas vzlykajících svistů
šumí kolem nás
kolik zbytnělé euforie
v horkých gejzírech hnaných přebytečnou parou
z doteků žhavé lávy v nitru
co by nás ráda roztrhala dříve
než nám to spočte sám neúprosný čas
kolik se tísní ve světě proseb k vyslyšení
kolik z nich odnese vítr jen do věčné mlhoviny
a kolik dočká se snad kýžených spás
Praha, 19.1.2019
https://www.youtube.com/watch?v=aLjNkyo2E08
Jako vždy zajímavé myšlenky,laděno mírně depresivně.
20.01.2020 14:55:48 | Donne
No vidíš, to mě ani nenapadlo, ale něco na tom možná bude :-)) Přiznám se, že jsem se tak trochu nechal inspirovat četbou mnohých děl na Literu, kterými si tu všichni asi trochu upouštíme nějaký svůj vnitřní přetlak... ;-)
21.01.2020 13:40:48 | Amonasr
Myšlenkově mě Tvá báseň velmi oslovila; pěkně zpracované, líbí se mi! :-)
19.01.2020 16:42:28 | Helen Zaurak