Bída

Bída

někdy je nutno křičet
               životní příběh
kterého se lekáš jako vlastní smrti
 
žiješ v paradoxu
               v němž začal si bídou
v podobě třísek zavrtaných v srdci
 
a i když se jimi denně svíráš
               ptáš se po štěstí
na kterém ti někde v hloubi záleží
 
ale ta bída přece!
ta neúměrnost žití!
to moderně ohrané bytí!
milovat?
 
jedině s křikem tlačit třísky ven
a než se znovu zavrtají
štěstí hledat
potají
 
štěstí
 
v mezerách srdečních děr
ranách minulých
ten životní podprůměr
Autor Náladový básník, 27.01.2020
Přečteno 265x
Tipy 10
Poslední tipující: Amiradi, Donne, jenommarie, šerý, Frr, V.N.Losinský, Krahujec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Všechny ty třísky, jen zda to jde.
Nebát se dostat, ven ze srdce.
Štěstí se odváží přijít blíž,
nabere na síle...to vycítíš.
^ST^ pěkná je ;-)

27.01.2020 23:14:40 | jenommarie

líbí

Máš to prima. Líbí se mi to.

27.01.2020 22:57:30 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel