Anotace: ...
každé ráno
cestou vlakem
sledoval jsem nástupiště
jak černé postavy
seběhly se s noži
k člověku který je neviděl
nemilosrdně bodali
všichni ostatní je viděli
pouze oběť byla slepá
každý den viděl jsem
strašlivou bezmoc
každý den jeden člověk
jednoho rána všiml jsem si
že celé kupé mlčí
střípe zuby
nehnutě sedí
toho dne jsem poprvé
neviděl černé postavy
postarší žena mi opatrně říká:
,, těch tady dnes je. ‘‘