NALAČNO
Anotace: Pět krátkých, úderných rýmovaček, poskládaných před dnešním odběrem krve.
JAK SE TVOŘÍ BÁSEŇ
Když se nápad ošatí,
oděje se do slov,
když se věty košatí,
netřeba už doslov.
BANÁNOVÉ KRÁLOVSTVÍ
Tam, pod listy palem,
vše se mění v komedii:
zle se pustil do médií
šašek, co je králem.
DOBÝVÁNÍ HRADU TOČNÍK
Stojí Žižka u Točníka
na velkém kameni placatém;
jen ho hleďte, útočníka:
na koulích drbe se palcátem!
NEKULTURNÍ FOTBALISTA
Neví, co je opera,
neboť hraje stopera.
KULTURNÍ FOTBALISTA
Ačkoli hraje beka,
árie doma béká.
Přečteno 173x
Tipy 3
Poslední tipující: Now, Marten, praetorian
Komentáře (0)