3 ply
.
Prodavač
Smývám ze zablácených výkladních skříní
barvu červenočerné rtěnky
pozůstatek z tvých návštěv
Jsem prodavačem kopretin
co si o pauzách
pouští lodičky v loužích
Můj nejvěrnější zákazník
je správce krematoria
a ty.
-------
K tobě
Pokaždé když se o sebe
potřebuji opřít
shýbám se právě pro
padesátníky co včera
přestaly platit
A upaluji pak s nimi
nakupovat prošlou důvěru
zatímco ten kdo za to stojí
zůstává ležet.
-------
Dům
Vrátil jsem se před mnoha lety
do prázdného domu
ztrouchnivělé trámy
záclony z pavučin
líbezně se usmívající obraz
plachetnic na moři
pokynuli
dřevomorkou
nohama křižáků
zašlým rámem
Smekl jsem klobouk
očistil
hlínu
listí
Pobyl pár staletí.
.
.
Přečteno 206x
Tipy 10
Poslední tipující: R.K., šerý, Dreamy, Marten, jenommarie, Guldrun
Komentáře (2)
Komentujících (2)