KAPKA I KÁMEN
je to jen maličkost
a zkazí ti náladu na celý den
jen taková hloupost
nejapné odseknutí
drobný nevděk v nepravou chvíli
úsměv co nepřišel když měl
omluva za netaktnost
byť třeba nechtěnou
jež zbaběle zapřela samu sebe
a stejná drobnůstka má i moc opačnou
vlídné slůvko
co osvěží jako záchvěv vánku
když nevětrané dusno krátí dech
někomu třeba stojíš za pohled
který skrz tebe jen neprochází
za náznak srozumění
jenž si nehraje na almužnu
jen maličkost
o niž bys nikdy neprosil
či nepřežije do svítání
a přesto tě nějak poznamená
stejně jak kapka vody
zanechá časem stopu na kameni
pokud se o něj tříští
mnohokrát den co den
ty jsi ten kámen
a jsi i ta kapka vody
v každém okamžiku
žízeň i pramen
Praha, 4.2.2020
https://www.youtube.com/watch?v=MEI_oOLTbJE
To je krásný, k tomu se nedá ani nic dodat, nádhera. ^ST^ ;-)
04.02.2020 12:31:44 | jenommarie
I Tvůj komentář je pro mě krásný - díky :-)
04.02.2020 13:36:31 | Amonasr