~~~~~
Vymyslím si
veršů pár
já vím,
pravý básník
ten by se pousmál
že mám v básních motýly
co uletí mi za chvíli.
Pak posadí se do květů
a myslí na mě,poetu
co o nich asi tak budu psát?
A to se mám
těch motýlů ptát?
Jeden motýl
si sedl na můj blok
a na pár slov se jen tak kouk
zamával křídly a letí si
básničku o sobě nepřečte si.
Tím končí
má báseň motýlí
napsaná byla za chvíli
motýl pak křídlem zamával
jiným motýlům zprávu předával.
Tak leť motýle,leť si,leť
vždyť tobě patří každý vonný květ
a já budu psát dál své verše
pokud mi to ještě píše.
~~~~~~~~