~~~~~~~~~
Ze zamračené oblohy
už zase pršelo
to si asi konec zimy
oči vyplakalo
a je chladno,nepříjemně
v pískovišti bazén
tma je dnes už po poledni
za kamna si vlezem.
Že však máme radiátor
ústředního topení
otočíme jen kolečkem
on to někdo ocení.
Pak si dáme teplý svařák
a nohy do papučí
až se tepla dočkáme
pantofle postačí.
Konečně se zimo vybreč
proč...to dobře víš
nedopřála jsi nám sněhu
že se nestydíš!
Snad to březen vylepší
a zazelená louky
to přijde jaro jak má být
s motýly i s brouky.
~~~~~~~