Slyším Tvé srdce,
bušení ve tmě.
Slyším Tvůj hlas,
ale nevidím Tě.
Šmátrám kolem sebe,
něco mi brání,
pak ucítím Tvůj dotek,
to klid mi vrátí.
Cítím Tvou lásku,
trpělivou nedočkavost,
Tvůj strach,
i zdánlivě rozpoznanou radost.
Cítím teplo,
nikde žádná zima,
už vím, že to Ty,
Ty jsi moje MÁMA.