Některá slova už out
Jak zpola snězený raut
Kácení přestárlých stromů
Bourání zbytečných domů
Silnice beze všech zatáček
A to vše teprve začátek
Myšlenky, dopisy, ztracený čas
My z pole raději jen jeden klas
Všech deset prstů na zteči
Zjednodušování řeči
Vyhubené slovní druhy
Škoda slov a škoda tuhy
Jak kdysi v jeskyni uhlíky
My na zdi překrásně smajlíky
Beze slov bez písmen prostě líp
Njn tvl Čj RIP
To sem si u Tebe užil. Pěkné a nostalgické návraty do doby, kdy nebylo takové pohodlí, ale život voněl originálem. Pěkně sestavené verše.
18.03.2020 17:24:25 | šerý
Nějak mi připadá, že zjednodušování jazyka sebou nese i zjednodušování myšlenek samých a že přes palcové nadpisy už nejsme schopni vnímat obsah, jít do hloubky, řešit, respektovat jiné nazory atd. Kloužeme po povrchu...
18.03.2020 21:57:11 | R.K.
Souhlasím, napsat větu v celém znění,
potěší mnohem víc.
Lidi si krátí a zkracují vše,
rychlost doby na úkor všeho,
aby se jenom domejšlelo...
co chtěl ten daný vyjádřit či říct. ;-) "ST"
to nehřeje jako slovíčka
18.03.2020 12:26:20 | jenommarie