Konec zbytečného básníka
básníku na suku mysli
když naivní verš stele hrob
je hrdlu rájem lekvar zkyslý
to nářek vzdá i zpustlý Job
a cudná hvězda s jinou splyne
do metafor spoutány rób
a v mezilidské rozvalině
již nežádá si obhajob
sotva překvapené nebe
polibkem co chladí, zebe
a kdosi zbožný pomodlí se
a bezbožný zapře smích
nad verši (byl jeden z nich)
bez nekrologu v časopise
*
Přečteno 299x
Tipy 29
Poslední tipující: Isla, Iva Husárková, Zasr. romantik, jitoush, Kubíno, Now, šerý, R.K., jenommarie, Frr, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)