TO MÍSTO ZE SNA
je okrouhlé
se stěnami z chladného vlhkého kamene
místy potaženého mechem
se stojatou vodou
s tlejícím listím a hnijícími větvemi
na hladině
ale není to studna
je velké a hluboké
asi jako zahradní bazén
uprostřed lesa
obehnaný starým rezavým
drátěným plotem
jehož oky prorůstají
šlahouny ostružin
na tom místě
je pořád podzim
zvláště v létě