~~~~~~~
Pozdravím ráno
co se mnou vstává
to ranní slunce
i ten ptačí zpěv
někdy je obloha
šedá a zamračená
do deště se neotevře
snad žádný květ.
Déšť všechno myje
od prachu čistí
záhonky zalévá
naprší do listí
a když pak doprší
a svítí slunce
květy se usmějí
na každé louce.
Z vlčího máku
je milá v červeném
z modrého zvonku
kráska modrooká
co na dva motýly
z bílé kopretiny
zvesela moc ráda
cink a cinká.
Pomalu se šeří
slunce už zapadá
a někdy oblohu
červánky přikrývá
květy už také sní
svůj květinový sen
aby byl kouzelný
i ten příští den.
~~~~~~