SEN POTÍŽISTA
sen
co navštívil mě při vědomí ve dne
se mi příliš nezdál
živější nad skutečnost
asi tak kolem jedné
přikrad se divně podezřele
snad ani ne z mé hlavy
projel mi celým tělem
byl falešný či pravý?
rozplynul se zas tiše
právě tak jak se zjevil
zvláštní host ze snivé říše
ne ale žádný debil
špatně se o něm píše
prchavý tak
že se mi ani nevybaví
snad vytřít chtěl mi zrak
podobný čímsi na déjà vue
vytušíš z něj jen letmý stín
vždy za nejbližším rohem
však nevíš která z vin
a proč se jím vlastně připomíná
či zda ti dává sbohem
možná to byl sen potížista
co prudil jen tak z nudy
a sotva se hnul z místa
zas nenávratně zmizel
aniž prozradil kam a kudy
Praha, 27.3.2020
https://www.youtube.com/watch?v=6fwPq7dNWg0
Třeba jen nebyl tvůj nebo někdo vyslal vzpomínku. Text neřekl o nic víc než sen a přece je. Asi se k němu ještě vrátím, není to na jedno čtení, i když se na první pohled zdá, že už je dávno pryč.
28.03.2020 18:15:03 | MLADÝ BÁSNÍK
Díky za přemýšlivou reakci i za chuť se k textu vrátit. Najdeš v něm vždy jen to, co si sám zrovna představíš... :-)
29.03.2020 12:43:22 | Amonasr
Nad některými sny člověk pak celý den přemýšlí. ;-) "ST"
27.03.2020 20:02:56 | jenommarie