Anotace: Před dvěma lety přišla báseň "Valerce" a k té přibyla sestřička a jak by k tomu malá přišla, kdyby i ona nedostala na uvítání skromnou básničku.
Viktorce
Jako druhý zázrak na svět přicházíš,
od Boha další dárek rodičům.
Se sestřičkou nerozlučné duo vytvoříš.
Spolu naplníte láskou celý dům.
Skrz tvé oči rodiče budou žít,
stanou se tvými průvodci životem,
co ti navždy budou záda krýt
před vším, co venku číhá za plotem.
***
Na tvou cestu přeji ti,
lásku, štěstí, věčný úsměv na tváři.
Ať máš dětství plné radosti
ať svět se kolem tebe rozzáří.