OSAHÁVÁNÍ
osaháváme si svůj vlastní svět
jehož jsme sami středem
přičemž ten absolutní dotýká se nás
miliard rozptýleně tepajících světů
jež slunce ohmatává bez rozdílu stejně
nehledě na majetek
rasu
pohlaví
předsudky
víru či charaktery
na tu pekelnou výheň na nebi si rukou nesáhneme
přesto je hmatatelným zdrojem naší existence
jen pro její nedostupnost žijem
pro tu bezpečnou vzdálenost jež nás od ní dělí
a díky níž můžeme pěstovat to všechno malicherné
v našich soukromých podmíněných světech
co zveme pro sebe podstatným a na čem tak úpěnlivě lpíme
jak moucha uvízlá v mucholapce než dobzučí svůj prchavý úděl
vždy však jen vázaně
i kdyby křičela z plna hrdla svůj bláhový sen o volnosti
ohmatáváme si své světy navzájem
i ty co nás odpuzují
přičemž jiné si chceme přisvojit hlavně pro sebe
(jak hloupé předsevzetí!)
spřádáme své zřejmé i neviditelné sítě
myšlenkami
touhami
zbabělými i odvážnými činy
někdy promyšleně a jindy v zoufalství
jen se mít čeho dotýkat
nevznášet se v bezkontaktně sterilní zóně
jež dokáže vraždit zaživa nesnesitelnou lhostejností
opevňujem se ve svých vlastních světech
v nichž to třením proměnlivě jiskří
nabíjíme se ale jen z doteků s těmi okolními
abychom svůj osud stejně jednou dovršili
posledním dotekem s mystériem obestřeným tajemnou rouškou absolutna
naší navždy jen do sebe pohrouženou smrtí
Praha, 9.5.2020
https://www.youtube.com/watch?v=dxWrntmUeL0
To je tak kompletní.. Pěkné milý Amonasře. ;-) "ST"
09.05.2020 20:01:23 | jenommarie
Náš vlastní svět křičí s plna hrdla
svůj vlastní sen o volnosti žití
posledním dotykem mysteria
do sebe pohrouženou smrtí.
Amonasře, čím dál .... až na konec.
09.05.2020 17:14:45 | Ziny