Som vôbec básnikom?
Občas mám chuť
rozviazať životu šnúrky na topánkach
a hojivou masťou mu natrieť otlaky
sadnúť si do kostola
pod majestátny strop
s maľbami nahých tiel
ktoré strážia vydýchaný
rozkladajúci sa vzduch
po hromadných stareckých modlitbách
a naliehavo plakať
konečne to dať zo seba von
ako prvú ranu dlhoročnému tyranovi
vyplakať zo srdca všetky tie kurvy
čo ma opečiatkovali
ako list do pekla
nech ma počujú nielen sochy
ale aj uchyláci za závesmi
turisti ovešaní fotoaparátmi
v neďalekej záhrade
mládež popíjajúca krabičák
na dorezanej lavičke
holuby tancujúce electric boogie
na unavenej dlažbe
neverím však v boha
a básnici plačú iba písmená
Přečteno 226x
Tipy 11
Poslední tipující: gallatea, mkinka, vojtěška, Marten, jenommarie, Frr
Komentáře (6)
Komentujících (6)