.
-
-
Nepsalo mi to
visel jsem hlavou nad papírem
-až moc čistým papírem
přes který s rozvahou
proplouvaly stíny záclon
-krajky až příliš nicotné
aby pohladily
.
papír
jak mrtvola na prknech
stolu
tam kdesi v bezčasoprostoru
k čemusi vybízel
a ač obvykle často
teď ani vlas z hlavy mi nevyváz
..
krajky dál kreslily beznaděj
když najednou na papír
dopadl jakýsi tvoreček
-byla to včela
chyběla jí půlka těla
nevěděl jsem, kde se vzala
koho asi bodla?
A ona zatím plazila se
z posledních sil kamsi
ven z papíru
...
je pryč
-zbylo po ní jen slabounké
nažloutlé
psací "el"
.