někdy den doléhá; naplno
svým tichým těžištěm
svým okem hurikánu
příště zastihne mne
jak z něj vstanu
o vrásku bdělejší;
trosečnici podmáčených pastvin
plující ve vzduchoprázdnu
vzpomínek
dervišku dřevěného chrámu
na hranici vzplanutí
touhou po světě
na planetě vzdálené od života
roky světel
stále
mám v sobě místo
kde v oku hurikánu
leží tvá tichost;
za sedmero břehy
za dřevěným mostem
v místnosti z papíru
teď mi škrtáš o slova
a přihlížíš
jak v tom svém chatrném chrámu
hořím tak sladce;
podivná johanka
v brnění srdce
v nekončinách včera
v celách
všech vět budoucích
prohlášená za svatou
dnes s hlavou medusy
tebou uťatou