~~~~~~
Cinky linky
modré zvonky zvoní
cestou se mravenci
jen tak honí
celý den jim slunce
hřeje,hele...
co je to tam v trávě
u jetele?
Ty to nevíš
malý mravenečku?
Ten cvrček tam čeká
na tvoji na berušku
zašeptal by ji potom
do ouška
cukrovaná o lásce
slovíčka...
Celičkou by ji láskou
asi sněd
Cácorku milou
a sladkou jako med.
Cože?
To ozvali se mravenci
ti cvrčci jsou snad
zločinci.
Ale teď usmála se
beruška malá
slova lásky sice vůbec
nechápala,
cvrček ten ať na basu
někde si hrá
a všem cudným beruškám
ať pokoj ten cvrček dá.
Cinky linky a zvonky
si stále zvoní
celý den mravenci
ty cvrčky honí
Cože?
Oni je ještě nemají?
Cvrčci si zase
vesele cvrkají...
Cvrk,cvrk,
cvrk.
~~~~~~
Chodím ráda na návštěvu na tvou louku, opět moc pěkná a roztomil milá "ST" :-) ;-)*
02.06.2020 20:47:38 | jenommarie
Výborný, jako z pohádky ;o)
02.06.2020 15:08:06 | Crazymike