Život
Anotace: podobenství o životě
Milujem život -
je to snadné
když dětství berem útokem
jiskrné, svěží utíká nám
jak voda horským potokem
Možná, že časem zaváháme
a srdce se nám zachvěje
když voda chvátá přes kamení
a vpředu hučí peřeje
Milujem život -
pak už víme
že vždy nás štěstí nečeká
že jako řeka má své tůně
celý náš úděl člověka
Možná, že někdy zaváháme
když v proudu vír nás otočil
až vzchopíme se, plujem dále
a pádlujeme ze všech sil
Milovat život -
to je štěstí
ať dole jsme či nahoře
byť v jeho proudu vše co máme
nakonec vplyne do moře
Komentáře (2)
Komentujících (2)