Ona
.
To jsem zas jednou
četl Rimbauda francouzsky
s pocitem že život
končí v sedmnácti
a neměl ani na housky
ošuntělým šatem
nenechej se zmásti
Zde před tebou
pokleká básník a šašek
líc tvoji pobledlou
nocí chci zlíbat
po ránu snášet
abychom dětem po letech
mohli vyprávět
mon amour seznámení na baru
a pár vycucaných vět
To jsem zas jednou byl bohatý
neměl jsem na čtení
zapomněl veškeré verše
v tu ránu
z pána je nádeník
v jakékoli chudobě
ne v této
nemiluješ mě
Poznal jsem samotu
řev i pohlavky
zaniklé světy v
posledním výkříku
dějiny milníků
napnutých tětiv
U lávky přes Styx
strkanici básníků
a tebe letící nad městy
šeptat větru
zakázané věty
.
.
Přečteno 294x
Tipy 27
Poslední tipující: Pamína, jitoush, Donne, Marten, Vivien, vlnka, Kapka, Iva Husárková, Coje_moje_neni_Tvoje, Emily Říhová, ...
Komentáře (11)
Komentujících (8)