Je to,
jako když zavadíš o něhu dlaní,
zacinkáš nehty o křemičité lůžko,
sfoukneš zrnko cukrové krusty,
zdoláš své poslední, nejtěžší úzko.
Jako když nad poli zvedne se mlha,
posbíráš rosu a zmáčíš si nohy,
napneš svůj luk a rozdáš se světu,
v gejzíru tisíců horoucích šípů,
jako když z hnízda vyletí červenka,
tak přesně takový pocit je to.
Jako když obejmeš malou duši v sobě,
statečný, silný, přímý v ramenou,
obestřeš, nepustíš,
svou bezbřehou láskou,
která je živena láskou druhého.
Jako když konečně nalezneš studnu,
jako když skloní se stařičká zelkova,
jako když vylezeš na nejvyšší vrchol
zakřičíš: Přijď.
A ozve se:
Jsem stále s tebou, chodit netřeba.
Tak přesně takový pocit je to.
Dobré dílko :o)
10.06.2020 17:13:09 | Crazymike